Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem (M.) is een landelijke voorziening waar burgers telefonisch en anoniem informatie kunnen geven over ernstige misdaden. De gratis meldlijn biedt mensen op een laagdrempelige manier een extra mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in Nederland. Het doel van de meldlijn is het verkrijgen van informatie over daders van gepleegde misdrijven die anders niet verkregen was.

Anoniem
Er is gekozen voor een anonieme lijn omdat gebleken is dat burgers vaak niet met naam en toenaam bekend willen worden. Soms omdat ze de dader goed kennen en soms omdat ze opzien tegen ingewikkelde procedures. De telefooncentrale van M. heeft geen nummerweergave en er wordt geen naam, adres, woonplaats of tijdsaanduiding verwerkt. Gesprekken worden ook niet op tape bewaard.

Telefoonnummer
Het nummer is Bel M. 0800 – 7000.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de site www.meldmisdaad.nl

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>