stop heling

 

DOE DE CHECK

Veel mensen staan wel eens voor de keus om een fiets, mobiele telefoon of een auto te kopen voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn.
Er is een kans dat deze producten dan gestolen zijn. Iedereen die iets via een advertentiesite wil kopen, kan nu checken of een aangeboden product als gestolen geregistreerd staat bij de politie. U heeft alleen het serienummer van het aangeboden product nodig. Deze kunt u eenvoudig opvragen bij de verkoper.
 

 

Hoe werk het checken?

Stap 1: Vraag de aanbieder om het serienummer.

Stap 2: Voer het serienummer in op www.stopheling.nl

  • Als het ingevoerde serienummer geen resultaat oplevert, staat het niet geregistreerd. Blijft u toch alert, bijvoorbeeld als de prijs niet in verhouding staat met het aangeboden product.
  • Als het ingevoerde serienummer overeenkomt met een artikel dat als gestolen geregistreerd staat, krijgt u automatisch een scherm te zien waar u de naam van de site, het advertentienummer en het e-mailadres van de aanbieder kunt invullen. Het is niet nodig om de betreffende site hierover te informeren, dit doet de politie. Wanneer de politie een onderzoek instelt en duidelijk wordt dat het goed als gestolen geregistreerd staat, neemt de politie contact op met de advertentiesite.

Stap 3: Controleer, wanneer u het product gaat ophalen, of het serienummer overeenkomt met het nummer waarmee u de check heeft gedaan.

Let op:
De check is een middel om na te gaan of het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld nog geen aangifte is gedaan op het moment dat u de gegevens checkt. Gebruik daarom ook altijd uw gezonde verstand. Een aanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn, is dit vaak ook. Wees ook extra alert als de verkoper haast heeft bij de verkoop of onlogische of niet kloppende verhalen vertelt.

Noteren serienummers eigendommen
Om te weten welk specifiek product precies van u is, is het belangrijk dat u de serienummers van uw eigendommen noteert en bewaart. U kunt dit nu eenvoudig doen door gebruik te maken van het hier te downloaden formulier. Bij de aankoop van producten wordt bij een aantal winkels het serienummer op de aankoopnota vermeld.

Met onze app kun je ook onderweg kijken of iets gestolen is:

 

Download hier de app voor je iPhone.

Download hier de app voor je Android toestel.

Download hier de app voor je BlackBerry toestel.

Bron: http://www.politie.nl/StopHeling/

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>